kapuska tarifi
MALZEMELER: 1 tane küçük beyaz lahana 2 tane havuç ince dilimlenmis 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası (arzuy...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/11/kapuska-tarifi.html
MALZEMELER:
1 tane küçük beyaz lahana
2 tane havuç ince dilimlenmis
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (arzuya göre acı veya tatlı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane küçük soğan
Tuz
üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI:
beyaz lahanaların büyük yapraklarını ayırın. (ben bu kısımları dolma yapıyorum) lahanayı ince ince doğrayıp yıkayın.bir tencereye ince doğranmış kuru soğan ve sıvı yağı koyup hafif soteleyin.havuçları ve salçaları ekleyip tekrar kavurun.beyaz lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin.daha sonra sıcak suyu ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.servis yaparken kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.AFİYET OLSUN..
1 tane küçük beyaz lahana
2 tane havuç ince dilimlenmis
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (arzuya göre acı veya tatlı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane küçük soğan
Tuz
üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI:
beyaz lahanaların büyük yapraklarını ayırın. (ben bu kısımları dolma yapıyorum) lahanayı ince ince doğrayıp yıkayın.bir tencereye ince doğranmış kuru soğan ve sıvı yağı koyup hafif soteleyin.havuçları ve salçaları ekleyip tekrar kavurun.beyaz lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin.daha sonra sıcak suyu ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.servis yaparken kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.AFİYET OLSUN..