ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
MALZEMELER: 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 paket vanilya ÇİKOLATA SOSU İÇİN MALZEMELER:...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/11/cikolata-soslu-irmik-tatlisi.html
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOSU İÇİN MALZEMELER:
2,5 su bardağı süt
yarım paket bitter çikolata
3 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay bardağı toz şeker
2,5 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
YAPILIŞI:
önce irmikli tatlıyı hazırlayalım.tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.tencereyi ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.koyulaştığında ocaktan indirip tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.tart kalıbını margarin ile yağlayıp pişirdiğiniz irmikli tatlıyı kalıba dökün.dışarıda biraz soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin.şimdi çikolata sosunu yapalım.bir tencereye tereyağ hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağını ekleyip ocaktan indirin.çikolata sosunu sık sık karıştırarak hem soğumasına yardımcı olun.hemde üzerinin kabuk bağlamasına engel olursunuz bu şekilde çikolata sosunu soğuduktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin.daha sonra buzdolabında bekleyen irmikli tatlıyı çıkarın.servis tabağını üstüne kapatıp ters çevirin kalıptan tatlıyı ayırın.çikolata sosu üzerine döküp her tarafına eşit miktarda yayın.üzerini süslemek için damla çikolata,istediğiniz meyve çeşitleri,ceviz içi,hindistan cevizi kullanabilirsiniz.tatlıyı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOSU İÇİN MALZEMELER:
2,5 su bardağı süt
yarım paket bitter çikolata
3 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay bardağı toz şeker
2,5 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
YAPILIŞI:
önce irmikli tatlıyı hazırlayalım.tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın.tencereyi ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.koyulaştığında ocaktan indirip tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.tart kalıbını margarin ile yağlayıp pişirdiğiniz irmikli tatlıyı kalıba dökün.dışarıda biraz soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin.şimdi çikolata sosunu yapalım.bir tencereye tereyağ hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağını ekleyip ocaktan indirin.çikolata sosunu sık sık karıştırarak hem soğumasına yardımcı olun.hemde üzerinin kabuk bağlamasına engel olursunuz bu şekilde çikolata sosunu soğuduktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin.daha sonra buzdolabında bekleyen irmikli tatlıyı çıkarın.servis tabağını üstüne kapatıp ters çevirin kalıptan tatlıyı ayırın.çikolata sosu üzerine döküp her tarafına eşit miktarda yayın.üzerini süslemek için damla çikolata,istediğiniz meyve çeşitleri,ceviz içi,hindistan cevizi kullanabilirsiniz.tatlıyı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..