Elmalı Pasta

MALZEMELER: 2 su bardağı un yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 tane yumurta 1 tane kabartma to...

MALZEMELER:

2 su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
bir fiske tuz
üzerine serpmek için pudra şekeri

ELMALI İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:

3 tane elma
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Önce elmalı soyup rendeleyin.2 çorba kaşığı şeker ile suyunu çekene kadar pişirin.en son ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın ocaktan soğuması için indirin.geniş bir kap içinde yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpın.daha sonra süt,sıvı yağ ve bir fiske tuz atıp tekrar 2 dakika çırpın.burada mikseri bırakıp bir kaşık ile devam edin.un ve kabartma tozunu yavaş yavaş yedirerek ekleyin.yuvarlak küçük boy borcom tepsiyi önce sıvı yağ ile yağlayın daha sonra hafif un serpiştirip hazırladığınız kek malzemesini dökün.borcamı sağa ,sola sallayarak her yerine eşit miktarda dağılmasını sağlayın.önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında kek kabarana kadar pişirin.krk kabarmadan fırının kapağını açmayın.keki pişirdikten sonra soğuması için bekleyin.daha sonra bir bıcak ile kenarlarını açarak borcamdan çıkarın.kek tamamen soğumuş ise ortadan ikiye kesin.kekin alt tabanına hazırladığınız elmalı harçtan kaşık ile koyup her yerine dağıtın.diğer keki üzerine kapatın.bur süzgeç ile üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..

Related

Pastalar 223846228720075767

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item