Arpa şehriye pilavı

MALZEMELER: 2 su bardağı Arpa şehriye 1 çorba kaşığı tereyağ karabiber,tuz (damak zevkinize göre) 3 su bardağı tavuksuyu (tavuk bulyon...

MALZEMELER:

2 su bardağı Arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağ
karabiber,tuz (damak zevkinize göre)
3 su bardağı tavuksuyu (tavuk bulyon da olabilir)

YAPILIŞI:

pilav tenceresinde tereyağını yakmadan eritin.Arpa şehriyeyi ekleyip hafif sararana kadar kavurun.çok karartmayın açık renkli olacak.üzerini geçecek kadar 3 su bardağı tavuk suyu,karabiber ve yüzünü ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.suyunu çekmeye yakın arada bir kapağını açarak karıştırın.tekrar kapatın.tamamen suyunu çekince ocaktan alın. (sıcak ocakta tutmayın) pilav tenceresinin kapağını yarı açık bırakın (bunu şehriyeler birbirine yapışmasın diye yapıyoruz) arada bir karıştırın.daha sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Related

Pilavlar 207419282297441040

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item