patates kavurması
MALZEMELER: 6 tane patates 1 tane orta boy kuru soğan yarım demet ince doğranmış maydanoz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı domat...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/06/patates-kavurmas.html
MALZEMELER:
6 tane patates
1 tane orta boy kuru soğan
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates Salçalı
1 çorba kaşığı biber salçası (acı veya tatlı)
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
patatesleri bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun.kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde haşlayın.haşlanan patateslerin suyunu süzün.soğuduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın.bir tencereye önce sıvı yağ sonra piyazlık doğranmış soğanı ekleyip Soğanları yumuşayana kadar kavurun.daha sonra salçaları ve maydanozu ekleyip kavurmaya devam edin.enson patates,tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra altını kapatın.yanında turşu ve ayran ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN
6 tane patates
1 tane orta boy kuru soğan
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates Salçalı
1 çorba kaşığı biber salçası (acı veya tatlı)
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
patatesleri bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun.kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde haşlayın.haşlanan patateslerin suyunu süzün.soğuduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın.bir tencereye önce sıvı yağ sonra piyazlık doğranmış soğanı ekleyip Soğanları yumuşayana kadar kavurun.daha sonra salçaları ve maydanozu ekleyip kavurmaya devam edin.enson patates,tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra altını kapatın.yanında turşu ve ayran ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN