DÖĞME ÇORBASI
MALZEMELER: yarım su bardağı buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 5 çorba kaşığı katı yoğurt 1 tane yumurta 1 çorba kaşığı un 1 litre...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/06/dogme-corbasi.html
MALZEMELER:
yarım su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı katı yoğurt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un
1 litre su
damak zevkinize göre tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı nane
YAPILIŞI:
buğdayı ve nohutu bir gece önceden suya koyup sabaha kadar bekletin.sabahleyin suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip ikisinide haşlayın.nohut haşlanınca kabuklarını çıkarın.çorbayı yapacağınız tencereye yumurta,yoğurt ve unu koyup karıştırın.ardından 1 litre suyu karıştırarak ekleyin ve ocağa alın.kaynamaya başlayınca buğday ve nohutu ekleyin.kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynatın.1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.içine kuru naneyi ekleyip hafifçe kavurun.daha sonra naneli sosu çorbaya ekleyip karıştırın.çorbanın altını kapatıp 10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
yarım su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı katı yoğurt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un
1 litre su
damak zevkinize göre tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı nane
YAPILIŞI:
buğdayı ve nohutu bir gece önceden suya koyup sabaha kadar bekletin.sabahleyin suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip ikisinide haşlayın.nohut haşlanınca kabuklarını çıkarın.çorbayı yapacağınız tencereye yumurta,yoğurt ve unu koyup karıştırın.ardından 1 litre suyu karıştırarak ekleyin ve ocağa alın.kaynamaya başlayınca buğday ve nohutu ekleyin.kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynatın.1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.içine kuru naneyi ekleyip hafifçe kavurun.daha sonra naneli sosu çorbaya ekleyip karıştırın.çorbanın altını kapatıp 10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...