tas kebabı
MALZEMELER: 500 gr dana kuşbaşı 3 tane iri patates 1 tatlı kaşığı biber Salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 2 tane havuç 1 tane k...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/05/tas-kebab.html
MALZEMELER:
500 gr dana kuşbaşı
3 tane iri patates
1 tatlı kaşığı biber Salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ ( arzuya göre tereyağ'da koyabilirsiniz)
1 çay kaşığı kekik
çay kaşığının ucu ile karabiber ( acı sevenler miktarı çoğaltabilir)
tuz
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
kuşbaşı etleri tencereye koyun suyunu çekene kadar pişirin.hemen ardından soğanı doğrayıp ekleyin.sarımsağıda ekleyip kavurmaya devam edin.halka şeklinde doğranmış havuçlarıda ekleyin.daha sonra salça ve baharatlarıda ekleyip 1-2 kere çevirin.üzerine 3 su bardağı su koyup 10 dakika pişirin.daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin.patatesler piştikten sonra altını kapatın.yemegimiz 10 dakika dinlendikten sonra yanında pilav ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
500 gr dana kuşbaşı
3 tane iri patates
1 tatlı kaşığı biber Salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ ( arzuya göre tereyağ'da koyabilirsiniz)
1 çay kaşığı kekik
çay kaşığının ucu ile karabiber ( acı sevenler miktarı çoğaltabilir)
tuz
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
kuşbaşı etleri tencereye koyun suyunu çekene kadar pişirin.hemen ardından soğanı doğrayıp ekleyin.sarımsağıda ekleyip kavurmaya devam edin.halka şeklinde doğranmış havuçlarıda ekleyin.daha sonra salça ve baharatlarıda ekleyip 1-2 kere çevirin.üzerine 3 su bardağı su koyup 10 dakika pişirin.daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin.patatesler piştikten sonra altını kapatın.yemegimiz 10 dakika dinlendikten sonra yanında pilav ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..