salçalı kurabiye
MALZEMELER: 3 çorba kaşığı yumuşak margarin 2 tane yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak) 1 çorba kaşığı sirke 1,5 tatlı kaşığı s...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/05/salcal-kurabiye.html
MALZEMELER:
3 çorba kaşığı yumuşak margarin
2 tane yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 paket kabartma tozu
1,5 şu bardağından biraz fazla un
ÜZERİ İÇİN:
susam veya çörek otu,ayırdığınız yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1 yumurtanın sarısını ayırın.un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştırarak bir birine yedirin.un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.mutfak tezgahına hafif un serpiştirip Merdane ile fazla ince olmayacak şekilde açın.her hangi bir kalıp ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kurabiyeleri yakmadan pişirin.fırından çıkan kurabiyer soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
NOT:benim kesme kalıbım küçük olduğu için 28 adet kurabiye çıktı.
3 çorba kaşığı yumuşak margarin
2 tane yumurta ( birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 paket kabartma tozu
1,5 şu bardağından biraz fazla un
ÜZERİ İÇİN:
susam veya çörek otu,ayırdığınız yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1 yumurtanın sarısını ayırın.un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştırarak bir birine yedirin.un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.mutfak tezgahına hafif un serpiştirip Merdane ile fazla ince olmayacak şekilde açın.her hangi bir kalıp ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kurabiyeleri yakmadan pişirin.fırından çıkan kurabiyer soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
NOT:benim kesme kalıbım küçük olduğu için 28 adet kurabiye çıktı.