limonlu irmik tatlısı
MALZEMELER: TABANI İÇİN: 2 paket pötibör bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağ İRMİKLİ MUHALLEBİ İÇİN: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeke...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/04/limonlu-irmik-tatls.html
MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
İRMİKLİ MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı nişasta
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
2 tane limon suyu
yarım su bardağı su ( nişastayı açmak için )
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
tabanı için tereyağını eritip soğutun.bisküvileri robotta un haline gelene kadar ezin.erittiğiniz tereyağını un haline gelen bisküvilere ekleyip güzelce karıştırın.kelepçeli kalıba bisküvili harcı koyup bastırarak düzeltin.irmikli muhallebi için süt,şeker,irmik ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağı ve vanilyayı acaktan alın.muhallebi biraz ılıdıktan sonra kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakın.üzeri için 2 tane limon suyuna şeker ekleyip eriyene kadar karıştırın.nişastayı yarım su bardağında ezip limonlu şekerin içine ekleyin ocakta koyulaşana pişirin.ve irmikli muhallebinin üzerine düzelterek dökün.üzerine istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.5 dakika sonra buzdolabına koyun.4-5 saat sonra dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT:renginin daha sarı olması için 1-2 damla sarı gıda boyası damlatabilirsiniz.
TABANI İÇİN:
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
İRMİKLİ MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı nişasta
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
2 tane limon suyu
yarım su bardağı su ( nişastayı açmak için )
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
tabanı için tereyağını eritip soğutun.bisküvileri robotta un haline gelene kadar ezin.erittiğiniz tereyağını un haline gelen bisküvilere ekleyip güzelce karıştırın.kelepçeli kalıba bisküvili harcı koyup bastırarak düzeltin.irmikli muhallebi için süt,şeker,irmik ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağı ve vanilyayı acaktan alın.muhallebi biraz ılıdıktan sonra kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakın.üzeri için 2 tane limon suyuna şeker ekleyip eriyene kadar karıştırın.nişastayı yarım su bardağında ezip limonlu şekerin içine ekleyin ocakta koyulaşana pişirin.ve irmikli muhallebinin üzerine düzelterek dökün.üzerine istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.5 dakika sonra buzdolabına koyun.4-5 saat sonra dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT:renginin daha sarı olması için 1-2 damla sarı gıda boyası damlatabilirsiniz.