çilek pudingli irmik topları
MALZEMELER: 1 paket çilekli puding ( diğerlerindende olabilir) 7 yemek kaşığı irmik 3 su bardağı süt 3 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaş...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/05/cilek-pudingli-irmik-toplar.html
MALZEMELER:
1 paket çilekli puding ( diğerlerindende olabilir)
7 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
ÜSTÜNÜN SOSU İÇİN:
1 su bardağı üzüm suyu (evde hangi meyve suyu varsa kullanabilirsiniz bende üzüm suyu vardı onu kullandım)
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
bolca hindistan cevizi ( dışını bulamak için)
YAPILIŞI:
orta boy bir tencereye süt,irmik,puding ve şekeri koyup karıştırın.orta dereceli oacakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağını ekleyip ocaktan alın.yaklaşık 40-45 dakika soğumaya bırakın.bu arada sizde üzerindeki sosu hazırlayın.orta boy bir Cezve'ye meyve suyu,şeker ve nişastayı koyup karıştırın.ocaga alıp koyulaşana kadar pişirin (bu arada sürekli karıştırın) daha sonra soğuyan malzemeden elinizi hafif ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp güzelce yuvarlayın.her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.hepsini bu şekilde yapıp bitirtikten sonra ortalarına parmağınızın ucu ile çukur açın.açtığınız çukurlara yaklaşık 1 tatlı kaşığı meyveli sostan dökün.daha sonra üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT :yaklaşık 16 tane pudingli toplarımız oluyor.
1 paket çilekli puding ( diğerlerindende olabilir)
7 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
ÜSTÜNÜN SOSU İÇİN:
1 su bardağı üzüm suyu (evde hangi meyve suyu varsa kullanabilirsiniz bende üzüm suyu vardı onu kullandım)
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
bolca hindistan cevizi ( dışını bulamak için)
YAPILIŞI:
orta boy bir tencereye süt,irmik,puding ve şekeri koyup karıştırın.orta dereceli oacakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son tereyağını ekleyip ocaktan alın.yaklaşık 40-45 dakika soğumaya bırakın.bu arada sizde üzerindeki sosu hazırlayın.orta boy bir Cezve'ye meyve suyu,şeker ve nişastayı koyup karıştırın.ocaga alıp koyulaşana kadar pişirin (bu arada sürekli karıştırın) daha sonra soğuyan malzemeden elinizi hafif ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp güzelce yuvarlayın.her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.hepsini bu şekilde yapıp bitirtikten sonra ortalarına parmağınızın ucu ile çukur açın.açtığınız çukurlara yaklaşık 1 tatlı kaşığı meyveli sostan dökün.daha sonra üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.AFİYET OLSUN..