çikolatalı pasta

MALZEMELER: 3 tane yumurta 1 su bardağı şeker bir çimdik tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı ılık su yarım p...

MALZEMELER:

3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
bir çimdik tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kakao
1 tane vanilya
2 su bardağı un

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

1 paket sütlü çikolata
yarım çay bardağı sıvı krema
hindistan cevizi veya fındık,fıstık (süslemesi için)

YAPILIŞI:

geniş bir kap içinde yumurta,şeker,tuz iyice köpürene kadar çırpın.başka bir kap içinde un kakao kabartma tozu,karbonat,vanilya'yı karıştırın.yumurtalı karışıma önce süt,sıvı yağ ve ılık suyu yavaş yavaş koyup Mikser ile çırpın.en son unlu karışımı ekleyip tahta kaşık ile çırpmaya devam edin.dikdörtgen borcam tepsiyi soğuk margarin ile yağlayıp malzemeyi eşit bir şekilde tepsiye dökün.tepsiyi 1-2 kere hafifçe yere vurun.180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.ilk 15 dakika fırının kapağını açmayın.pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.fırından çıkan keki ılımaya bırakın.üstünün sosu için kremayı ocağa koyun.kaynamaya başlayınca çikolatayı içine kırın karıştırarak erimesini sağlayın.çikolata eridiği zaman ocaktan alın.ılımaya bırakın.soğuyan kekin kenarlarını bıçakla ince bir şekilde kesin.kalan büyük kekin üzerine çikolata sosu döküp her tarafına sürün.pastayı yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletip çıkartın.üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.AFİYET OLSUN

Related

Pastalar 5922364670788655821

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item