hengel tarifi
MALZEMELER: hamuru için: 1 kilo un 1 tane yumurta tuz su İÇ MALZEMESİ: 5-6 tane patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıv...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/02/hengel-tarifi.html
MALZEMELER:
hamuru için:
1 kilo un
1 tane yumurta
tuz
su
İÇ MALZEMESİ:
5-6 tane patates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
kırmızı pul biber
tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
2 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI:
hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.iç malzeme için patatesleri haşlayıp ezin.küçük bir tencerede sıvı yağ ve salçayı kavurun.patates,tuz ve kırmızı pul biberi ekleyip kavurun.yoğurduğunuz hamuru bezelere bölün.her bir bezeyi oklava ile açın.bir su bardağı ile yuvarlak şekiller kesin.kesilen şekillerin içine patatesli iç malzemeden koyup kapatın.büyük bir tencerede su kaynatıp hazırlanan hengel'i kaynayan suda haşlayıp süzün ve geniş bir tepsiye alın.servis yaparken üzerine tereyağ,salça ve 2 diş sarımsağı kavurup üzerine dökün.yanında yoğurt ile servis yapın.AFİYET OLSUN..
tarifi bizimle paylaşan sevgili hatice arkadaşıma çok teşekkür ederim.
hamuru için:
1 kilo un
1 tane yumurta
tuz
su
İÇ MALZEMESİ:
5-6 tane patates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
kırmızı pul biber
tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
2 diş ezilmiş sarımsak
YAPILIŞI:
hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.iç malzeme için patatesleri haşlayıp ezin.küçük bir tencerede sıvı yağ ve salçayı kavurun.patates,tuz ve kırmızı pul biberi ekleyip kavurun.yoğurduğunuz hamuru bezelere bölün.her bir bezeyi oklava ile açın.bir su bardağı ile yuvarlak şekiller kesin.kesilen şekillerin içine patatesli iç malzemeden koyup kapatın.büyük bir tencerede su kaynatıp hazırlanan hengel'i kaynayan suda haşlayıp süzün ve geniş bir tepsiye alın.servis yaparken üzerine tereyağ,salça ve 2 diş sarımsağı kavurup üzerine dökün.yanında yoğurt ile servis yapın.AFİYET OLSUN..
tarifi bizimle paylaşan sevgili hatice arkadaşıma çok teşekkür ederim.