alman pastası
MALZEMELER: 3 tane yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 4,5 çay bardağı un ( bardak ölçüleri deği...

3 tane yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
4,5 çay bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
fındık kadar tereyağ ( pişince içine koyulacak)
YAPILIŞI:
şeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın.mikseri bırakın.bir spatula ile süt,sıvı yağ,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş karıştırın.yağlanmış yuvarlak küçük bir borcam tepsiye malzemeyi dökün.önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.fırının kapağını açmadan ara ara kontrol edin.çıkartmaya yakın bir kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin.kreması için süt hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırın.sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.daha sonra ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.krema piştikten sonra ocaktan indirip fındık kadar tereyağ koyup karıştırın.kremayı soğutmak için ara ara karıştırın.fırından çıkan kek ve krema soğuduktan sonra keki tepsiden çıkartıp ortadan ikiye kesin.soğuyan kremayı kekin alt tabanına güzelce yayın.diğer keki kremanın üzerine kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.servis yaparken üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..