tavuklu pilav

MALZEMELER: 1 tane bütün tavuk 1 su bardağı pirinç yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağ su,tuz YAPILIŞI: önce tavuğu...

MALZEMELER:

1 tane bütün tavuk
1 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
su,tuz

YAPILIŞI:

önce tavuğu yıkayın.büyük bir tencereye koyun.üstünü geçecek kadar su koyup haşlayın.kaynadıkça üzerinde köpükler olacak bir kepçe ile onları alın.tavuk pirişince çıkartıp soğumasını bekleyin.tenceredeki suyun altını kısın kaynamaya devam etsin önceden yıkadıgınız pirinçleri tuzlu suda 10 dakika bekletip suyunu süzün.pilav tenceresine yağları koyup kızdırın.pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.kavrulan pirinçlere tenceredeki tavuk suyundan 2 kepçe koyun.üzerini geçecek kadar normal su ve tuzunu koyun.kaynamaya başlayınca altını kısın.kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.altını kapatıp üzerine havlu kağıt serin onunda üstüne tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.diğer tarafta pişirdiğiniz tavuğu küçük parçalara koyup pirinç pilavı ile servis yapın.üzerine karabiber serpebilirsiniz.AFİYET OLSUN..

NOT:tavuk suyuna istediğiniz herhangi bir çorbayı yapabilirsiniz.

Related

Pilavlar 6427138031719186465

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item