köfteli karnabahar yemeği
MALZEMELER: 300 gr kıyma 1 tane karnabahar 1 çay kaşı tuz (köfte için) 1 çay kaşığı tuz (yemek için) yarım su bardağı bayat ekmek içi...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/06/kofteli-karnabahar-yemegi.html
MALZEMELER:
300 gr kıyma
1 tane karnabahar
1 çay kaşı tuz (köfte için)
1 çay kaşığı tuz (yemek için)
yarım su bardağı bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tane kuru soğan
1 su bardağı bezelye
1 tane patates
1 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
karnı baharı doğrayıp yıkayın.bir tencerede karnıbahar,bezelye,jülyen doğranmış kuru soğanı 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.bu malzemeyi fırın tepsisine alın.köfte malzemelerini hazırlayın.kıyma,tuz,bayat ekmek içi,kimyon,karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip yoğurun. (bu köfteye yumurta katmıyoruz) yoğurdugunuz malzemeden misket büyüklüğünde kopartıp küçük köfteler yapıp yarım çay bardağı sıvı yağda kızartın.köfteleri sebzeler ekleyin.salca ve 1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı su ile ezip tepsiye boşaltın.tepsinin üzerini folyo kağıdı ile kapatıp 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.sonra folyoyu çıkartıp 10 dakika daha pişirin.makarna ve pilavın yayında servis yapabilirsiniz.ayrıca bu yemek çok yağlı olmadığı için diet yapanlarda rahatlıkla yiyebilirler.AFİYET OLSUN..
300 gr kıyma
1 tane karnabahar
1 çay kaşı tuz (köfte için)
1 çay kaşığı tuz (yemek için)
yarım su bardağı bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tane kuru soğan
1 su bardağı bezelye
1 tane patates
1 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
karnı baharı doğrayıp yıkayın.bir tencerede karnıbahar,bezelye,jülyen doğranmış kuru soğanı 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.bu malzemeyi fırın tepsisine alın.köfte malzemelerini hazırlayın.kıyma,tuz,bayat ekmek içi,kimyon,karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip yoğurun. (bu köfteye yumurta katmıyoruz) yoğurdugunuz malzemeden misket büyüklüğünde kopartıp küçük köfteler yapıp yarım çay bardağı sıvı yağda kızartın.köfteleri sebzeler ekleyin.salca ve 1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı su ile ezip tepsiye boşaltın.tepsinin üzerini folyo kağıdı ile kapatıp 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.sonra folyoyu çıkartıp 10 dakika daha pişirin.makarna ve pilavın yayında servis yapabilirsiniz.ayrıca bu yemek çok yağlı olmadığı için diet yapanlarda rahatlıkla yiyebilirler.AFİYET OLSUN..