beşamel soslu patates graten

MALZEMELER: 5 tane patates 200 gr kıyma 1 tane küçük boy kuru soğan 1 tane sarımsak,tuz,karabiber 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ...

MALZEMELER:

5 tane patates
200 gr kıyma
1 tane küçük boy kuru soğan
1 tane sarımsak,tuz,karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

DOMATES SOSU İÇİN MALZEMELER:

3 tane rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber,tuz
1 çorba kaşığı Salça

BEŞAMEL SOSU İÇİN MALZEMELER:

1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un ve tuz

YAPILIŞI:

patateslerin kabuklarını soyup bol suda haşlayın.patatesler soğumadan ezip püre haline getirin.diğer bir tarafta domates sosunu hazırlayın.sıvıyağda domates rendesi,salça ve tuzu pişirin.hafif suyunu çekince altını kapatın.içmalzemeyi hazırlamak için soğanı küçük küçük doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun ardından kıyma,sarımsak,tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.ezdiğiniz patatesten küçük bir top yapmak için parçalar alın.aldığınız parçaları yuvarlayıp ortasını hafif bir şekilde çukur yapın içine 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyup avucunuzda yuvarlayın.patatesler bitene kadar bu şekilde yapıp borcum tepsiye dizin.üzerine domates sosunu gezdirin.beşamel sosu da hazırlayıp domates sosunun üzerine gezdirin.en son kaşar peyniri serpiştirip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...

NOT:YEMEGİMİZ FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SERVİS YAPMAYALIM YOKSA PATATESLER DAĞILABİLİR BİR 15-20 DAKİKA SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.




Related

Sebze Yemekleri 8164630016685905266

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item