kıymalı kapuska
MALZEMELER: 1 tane küçük boy lahana 200 gr kıyma 1 tane orta boy soğan 1 tane kırmızı dolmalık biber 1 çorba kaşığı Salça yarım çay ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/05/kymal-kapuska.html
MALZEMELER:
1 tane küçük boy lahana
200 gr kıyma
1 tane orta boy soğan
1 tane kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
500 ml su (daha fazla gerekirse eklene bilir)
tuz ve kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
lahanayı ince ince doğrayın.soğan ve kırmızı biberide ince ince doğrayın.bir tencerede sıvı yağ,soğan ve kıymayı kavurun.üstüne kırmızı dolmalık biberi ekleyip 1-2 kere karıştırın.salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.doğradığınız lahanayı ve pul biberide ekleyip karıştırmaya devam edin.500 ml sıcak su döküp kısık ateşte pişirmeye bırakın.lahanalar yumuşayınca altını kapatın.yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
1 tane küçük boy lahana
200 gr kıyma
1 tane orta boy soğan
1 tane kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
500 ml su (daha fazla gerekirse eklene bilir)
tuz ve kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
lahanayı ince ince doğrayın.soğan ve kırmızı biberide ince ince doğrayın.bir tencerede sıvı yağ,soğan ve kıymayı kavurun.üstüne kırmızı dolmalık biberi ekleyip 1-2 kere karıştırın.salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.doğradığınız lahanayı ve pul biberide ekleyip karıştırmaya devam edin.500 ml sıcak su döküp kısık ateşte pişirmeye bırakın.lahanalar yumuşayınca altını kapatın.yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..