benekli poğaça
MALZEMELER: 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 tane yumurta ( beya...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/05/benekli-pogaca.html
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta ( beyazı içine sarıları üstüne)
1 paket instant maya
5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
haşhaş ve kavrulmuş susam
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI:
süt,sıvı yağ,tereyağ,şeker,tuz,instant maya,yumurtanın akını karıştırın.unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.hamurun üstünü kapatıp 2 saat mayalandırın.kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp içine maydanozlu peynirli karışımdan koyun ve yuvarlayın.poğaçaları önce süte sonra haşhaş veya susama bulayın.bir kenarda bekletin.hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp Merdane ile açın.açtığınız hamuru bir kase ile yuvarlak olacak şekilde kesin.kestiğiniz yuvarlakların üzerine bıçak ile aralıklı çizik atın ve poğaçaların üzerine kapatın.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.AFİYET OLSUN..
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta ( beyazı içine sarıları üstüne)
1 paket instant maya
5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
haşhaş ve kavrulmuş susam
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI:
süt,sıvı yağ,tereyağ,şeker,tuz,instant maya,yumurtanın akını karıştırın.unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.hamurun üstünü kapatıp 2 saat mayalandırın.kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp içine maydanozlu peynirli karışımdan koyun ve yuvarlayın.poğaçaları önce süte sonra haşhaş veya susama bulayın.bir kenarda bekletin.hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartıp Merdane ile açın.açtığınız hamuru bir kase ile yuvarlak olacak şekilde kesin.kestiğiniz yuvarlakların üzerine bıçak ile aralıklı çizik atın ve poğaçaların üzerine kapatın.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.AFİYET OLSUN..