sebzeli tavuk haşlama
MALZEMELER: 5-6 adet tavuk but 2-3 yemek kaşığı zeytin yağ 1 kuru soğan 3 tane çrliston biber(ben kırmızı dolmalık biber kullandım) 2...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/04/sebzeli-tavuk-haslama.html
MALZEMELER:
5-6 adet tavuk but
2-3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 kuru soğan
3 tane çrliston biber(ben kırmızı dolmalık biber kullandım)
2 tane havuç
2 tane patates
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
tuz,karabiber
sıcak su
YAPILIŞI:
tavukları sıvı yağda çevirerek her tarafını kızartın.yemeklik doğranmış soğan,halka halka doğranmış biberleri ilave edip biraz daha çevirin.havuçları kazıyıp uzunlamasına ikiye bölün ve orta kalınlıkta doğrayın.tencereye aktarın.patatesleri iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edin.tuz,karabiber ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatın.kısık ateşte tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar fazla karıştırmadan pişirin.AFİYET OLSUN..
5-6 adet tavuk but
2-3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 kuru soğan
3 tane çrliston biber(ben kırmızı dolmalık biber kullandım)
2 tane havuç
2 tane patates
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
tuz,karabiber
sıcak su
YAPILIŞI:
tavukları sıvı yağda çevirerek her tarafını kızartın.yemeklik doğranmış soğan,halka halka doğranmış biberleri ilave edip biraz daha çevirin.havuçları kazıyıp uzunlamasına ikiye bölün ve orta kalınlıkta doğrayın.tencereye aktarın.patatesleri iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edin.tuz,karabiber ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatın.kısık ateşte tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar fazla karıştırmadan pişirin.AFİYET OLSUN..