domates soslu tavuk
MALZEMELER: 12 tane kemiksiz tavuk bacağı 1 tane büyük soğan 15 tane mantar 1 çorba kaşığı dereotu 1 tatlı kaşığı Tarhun otu 2 tane ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/04/domates-soslu-tavuk.html
MALZEMELER:
12 tane kemiksiz tavuk bacağı
1 tane büyük soğan
15 tane mantar
1 çorba kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı Tarhun otu
2 tane tavuk bulyon
500 ml sıcak su
1 tane küçük boy Salça
Yarım çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
tavukları şekillerini bozmadan zeytin yağında kızartın ve kenara alın.500 ml sıcak suda salçayı eritin.soğanları uzunlamasına doğrayın.mantarları dörde bölün.sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.bir tencerede yarım çay bardağı zeytin yağı ile bu hazırladığınız malzemeleri bir kaç dakika pişirin.üzerine hazırladığınız Salçalı suyu ve tavuk bulyonları ekleyin.dereotu,tarhun otu ve tuzunuda ilave edip fokurdayana kadar pişirin.sonra tavukları ekleyip kısık ateşte pişirin.fazla suyunu çekmesin biraz sulu olsun.AFİYET OLSUN
12 tane kemiksiz tavuk bacağı
1 tane büyük soğan
15 tane mantar
1 çorba kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı Tarhun otu
2 tane tavuk bulyon
500 ml sıcak su
1 tane küçük boy Salça
Yarım çay bardağı zeytin yağ
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
tavukları şekillerini bozmadan zeytin yağında kızartın ve kenara alın.500 ml sıcak suda salçayı eritin.soğanları uzunlamasına doğrayın.mantarları dörde bölün.sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.bir tencerede yarım çay bardağı zeytin yağı ile bu hazırladığınız malzemeleri bir kaç dakika pişirin.üzerine hazırladığınız Salçalı suyu ve tavuk bulyonları ekleyin.dereotu,tarhun otu ve tuzunuda ilave edip fokurdayana kadar pişirin.sonra tavukları ekleyip kısık ateşte pişirin.fazla suyunu çekmesin biraz sulu olsun.AFİYET OLSUN