açma tarifi
MALZEMELER: 4,5 su bardağı un 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane yumurta ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/04/acma-tarifi.html
MALZEMELER:
4,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta sarısı (üzerine)
1,su bardağı ılık su
Üzerine serpmek için çörek otu
YAPILIŞI:
geniş bir kabın içine maya,tuz ve şekeri koyup karıştırın.1,5 su bardağı ılık su,sıvı yağı'da koyup tekrar karıştırın.unu yavaş yavaş döküp ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.hamurun üstünü kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üzerinde uzatın.sonra iki ucundan tutup tersine doğru cevirin ve iki ucunu birleştirip elinizin içi ile birleştirdiğiniz ucu ileri geri yapın.yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirin. ( ben çörek otu kullanmadım) 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN
NOT:BU MALZEME İLE 19 TANE AÇMA ÇIKIYOR.
4,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta sarısı (üzerine)
1,su bardağı ılık su
Üzerine serpmek için çörek otu
YAPILIŞI:
geniş bir kabın içine maya,tuz ve şekeri koyup karıştırın.1,5 su bardağı ılık su,sıvı yağı'da koyup tekrar karıştırın.unu yavaş yavaş döküp ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.hamurun üstünü kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üzerinde uzatın.sonra iki ucundan tutup tersine doğru cevirin ve iki ucunu birleştirip elinizin içi ile birleştirdiğiniz ucu ileri geri yapın.yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirin. ( ben çörek otu kullanmadım) 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN
NOT:BU MALZEME İLE 19 TANE AÇMA ÇIKIYOR.