limonata tarifi
MALZEMELER: 3 tane limon 2 tane portakal (kabukları gerekli) 1 su bardağı şeker 5 su bardağı sıcak su YAPILIŞI: önce portakal ve...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/limonata-tarifi_13.html
MALZEMELER:
3 tane limon
2 tane portakal (kabukları gerekli)
1 su bardağı şeker
5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
önce portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.3 tane limonun suyunu sıkıp bir sürahinin içine koyalım.rendelenmiş limon ve portakal kabuklarınıda koyalım.üzerine 1 su bardağı şeker koyup eriyene kadar karıştıralım.onunda üstüne 5 şu bardağı sıcak su koyup tekrar karıştıralım.1 saat dışarda soğumaya bırakalım.sonra soğuması için 2,5 saat buzdolabında bekletelim.soğuyan limonatayı ince bir süzgeç yada tülbentten geçirip posasını atalım.limonata servise hazır.AFİYET OLSUN.
3 tane limon
2 tane portakal (kabukları gerekli)
1 su bardağı şeker
5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
önce portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.3 tane limonun suyunu sıkıp bir sürahinin içine koyalım.rendelenmiş limon ve portakal kabuklarınıda koyalım.üzerine 1 su bardağı şeker koyup eriyene kadar karıştıralım.onunda üstüne 5 şu bardağı sıcak su koyup tekrar karıştıralım.1 saat dışarda soğumaya bırakalım.sonra soğuması için 2,5 saat buzdolabında bekletelim.soğuyan limonatayı ince bir süzgeç yada tülbentten geçirip posasını atalım.limonata servise hazır.AFİYET OLSUN.