frambuazlı kek
MALZEMELER: 3 tane oda sıcaklığında yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr eritilmiş tereyağı 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma toz...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/frambuazl-kek.html
MALZEMELER:
3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından iki parmak fazla un
250 gr frambuaz (vişne yada böğürtlende kullanabilirsiniz)ben dondurulmuş kullandım.
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar Mikser ile çırpalım.xonra yoğurt ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.margarin ile yağlanmış tepsiye hamuru dökelim ve bir kaşık ile üzerini düzeltelim.meyveleri hafifçe kekin üzerine bastıralım.180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirelim.keki bir kürdan ile kontrol edelim.kek kardana yapışırsa biraz daha pişirelim.AFİYET OLSUN.
3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından iki parmak fazla un
250 gr frambuaz (vişne yada böğürtlende kullanabilirsiniz)ben dondurulmuş kullandım.
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar Mikser ile çırpalım.xonra yoğurt ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.margarin ile yağlanmış tepsiye hamuru dökelim ve bir kaşık ile üzerini düzeltelim.meyveleri hafifçe kekin üzerine bastıralım.180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirelim.keki bir kürdan ile kontrol edelim.kek kardana yapışırsa biraz daha pişirelim.AFİYET OLSUN.