barbunya pilaki

MALZEMELER: yarım kilo barbunya 1 tane havuç 1 tane orta boy soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı Salça ü...

MALZEMELER:

yarım kilo barbunya
1 tane havuç
1 tane orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı Salça
üzerine serpmek için dereotu

YAPILIŞI:

Bir tencereye şu koyup barbunyaları akşamdan ıslatalım.sabah suyunu süzüp tekrar üzerine sıcak su koyarak barbunya biraz yumuşayana kadar kaynatalım.orta boy bir tencerede sıvı yağ ve küçük küçük dogradıgımız soganı kavuralım.havuçları küçük küçük dograyıp soğana ilave edelim.sonra Salçayı koyup karıştıralım.üzerine sıcak su koyalım.yaklaşık 1,5 litre havuzlar yumuşayana kadar  pişirelim.sonra barbunyaları ilave edip 15 dakika kaynatalım.patatesleri küp küp dograyıp tencereye katalım.patatesler piştikten sonra altını kapatalım.dışarda biraz ılıyana kadar bekletelim.servis tabagına alalım.üzerine dereotu serpiştirip soguması için buzdolabına koyalım.soguduktan sonra servis yapabiliriz.AFİYET OLSUN

Related

Zeytin yaglılar 2229512613119750477

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item