ekmek köftesi (hatay yöresine ait)
MALZEMELER: 1 tane bayat ekmek 1 çay bardağı köftelik bulgur(ıslatılmayacak) 1,5 yemek kaşıgı biber Salçalı 1 adet orta boy kuru soğan...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/ekmek-koftesi-hatay-yoresine-ait.html
MALZEMELER:
1 tane bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur(ıslatılmayacak)
1,5 yemek kaşıgı biber Salçalı
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşıgı kuru nane
1 çay kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı un
Kizartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
ekmekleri su dolu bir kaba koyun 5 dakika bekleyin ve ekmekleri iki elinizle suyunu sıkıp yoguracagınız kaba koyun.bulguru ekmeklere katıp yogurun.üzerini kapatıp 15-20 dakika bekleyin.sonra ince dogradıgımız sogan,salça,nane,un ve tuz katıp yogurun. (Eger hamur sert ise şu katabilirsiniz.yada yumuşak ise un katıp kıvamını ayarlayabilirsiniz).yumurta büyüklügünde parçalar kapatıp elinizde yuvarlayın ve hafif bastırın.bol sıvı yağda altını üstünü kızartın.
NOT:YANINDA SALATA İLE ÇOK GÜZEL OLUYOR.
1 tane bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur(ıslatılmayacak)
1,5 yemek kaşıgı biber Salçalı
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşıgı kuru nane
1 çay kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı un
Kizartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
ekmekleri su dolu bir kaba koyun 5 dakika bekleyin ve ekmekleri iki elinizle suyunu sıkıp yoguracagınız kaba koyun.bulguru ekmeklere katıp yogurun.üzerini kapatıp 15-20 dakika bekleyin.sonra ince dogradıgımız sogan,salça,nane,un ve tuz katıp yogurun. (Eger hamur sert ise şu katabilirsiniz.yada yumuşak ise un katıp kıvamını ayarlayabilirsiniz).yumurta büyüklügünde parçalar kapatıp elinizde yuvarlayın ve hafif bastırın.bol sıvı yağda altını üstünü kızartın.
NOT:YANINDA SALATA İLE ÇOK GÜZEL OLUYOR.