çilek soslu su muhallebisi
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER: 4 çay bardağı süt 8 çay bardağı su 1 su bardagı şeker 2 çay bardağı nişasta 2 yemek kaşığı gül suyu 1 pak...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/cilek-soslu-su-muhallebisi.html
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
4 çay bardağı süt
8 çay bardağı su
1 su bardagı şeker
2 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı gül suyu
1 paket vanilya
ÇİÇEK SOS İÇİN MALZEMER:
500 gr çilek
1 su bardağı şeker
KARAMELLİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN MALZEME
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı soğuk su (nişastayı eritmek için)
1,5 yemek kaşıgı nişasta
MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:
vanilya ve gülsuyu hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.bu arada koyu bir kıvam alacaktır.ocaktan indirdikten sonra vanilya ve gülsuyunu ilave edin.karıştırın.borcamı su ile ıslatın içine muhallebiyi boşaltın.bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde kesin.üzerine hazırlamış oldugumuz çilek sosunu döküp servis yapın.
ÇİLEK SOSUN YAPILIŞI:
çilek ve şekeri blendra koyup taneleri biraz iri kalacak şekilde çekin.tatlının üzerine dökün.
KARAMEL SOSUN YAPILIŞI:
1,5 çay bardağı toz şeker teflon bir tencerede orta ateşte karamelize yapın.şeker karamelize olduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.ve içindeki şekeri eriyene kadar kaynatın.kaynadıktan sonra soğuk su ile ezdigimiz nişastayı kaynayan karamele ekleyelim.kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.soguduktan sonra tatlının üzerine dökelim.
NOT:ayrıca istenilirse tatlının üzerine pekmez,çikolata sos dökülebilir.
4 çay bardağı süt
8 çay bardağı su
1 su bardagı şeker
2 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı gül suyu
1 paket vanilya
ÇİÇEK SOS İÇİN MALZEMER:
500 gr çilek
1 su bardağı şeker
KARAMELLİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN MALZEME
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı soğuk su (nişastayı eritmek için)
1,5 yemek kaşıgı nişasta
MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:
vanilya ve gülsuyu hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.bu arada koyu bir kıvam alacaktır.ocaktan indirdikten sonra vanilya ve gülsuyunu ilave edin.karıştırın.borcamı su ile ıslatın içine muhallebiyi boşaltın.bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde kesin.üzerine hazırlamış oldugumuz çilek sosunu döküp servis yapın.
ÇİLEK SOSUN YAPILIŞI:
çilek ve şekeri blendra koyup taneleri biraz iri kalacak şekilde çekin.tatlının üzerine dökün.
KARAMEL SOSUN YAPILIŞI:
1,5 çay bardağı toz şeker teflon bir tencerede orta ateşte karamelize yapın.şeker karamelize olduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.ve içindeki şekeri eriyene kadar kaynatın.kaynadıktan sonra soğuk su ile ezdigimiz nişastayı kaynayan karamele ekleyelim.kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.soguduktan sonra tatlının üzerine dökelim.
NOT:ayrıca istenilirse tatlının üzerine pekmez,çikolata sos dökülebilir.