Ispanaklı pasta

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER: * 1 adet yumurta *1,5 su bardağı un * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 şu bardağı toz şeker * 1 paket kabartma...

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:

* 1 adet yumurta
*1,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 şu bardağı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket şekerli vanilin
* 1 su bardağı Rondoda çekilmiş ıspanak püresi

ARA KREMASI İÇİN MALZEMELER

* 2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket şekerli vanilin
* 1 yemek kaşıgı tereyağ

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:

* 1 paket krem şanti
*yarım su bardağı soğuk süt
* 2 tane dilimlenmiş kivi

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:

yarım demet ıspanagi bol suda yıkayın ve haşlayın.suyunu süzüp Rondodan geçirin.yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın.sıvı yag,vanilin,un,kabartma tozunu ekleyin biraz daha çırpın.enson ıspanak püresinide ekleyip iyice çırpın.margarin ile yağlanmış kaliba dökün 160 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.sonra bir kürdan ile kontrol edin eğer içi pişmemişse bir 10 dakika daha pişirin.
NOT:pandispanyayı bir gün önceden yapmak gerekiyor.

ARA KREMASININ YAPILIŞI:

küçük bir tencereye önce yumurtayı kırın üzerine şeker,nişasta ve unu ilave edin.son olarak sütü ekleyip iyice çırpın.daha sonra tencereyi ocağa alın.orta ateşte sürekli karıştırarak köyü bir kıvam olana kadar pişirin.kaynamaya başladıgı zaman vanilin ve tereyagını ekleyip 1-2 kez karıştırıp ocağın altını kapatın.arasıra kaşıkla karıştırarak sogutun.

soguyan ve dinlenen pandispanyayı ikiye bölün.pastanın bir parçasına kremayı sürün digerini üzerine kapatın.krem şantiyi yarım bardak süt ile iyice koyulaşana kadar çırpın ve pastanın dışına kaplayın ve kivi dilimleri ile süsleyin.buzdolabinda  2 saat beklettikten sonra servis yapın.AFIYET OLSUN..

Related

Pastalar 7375496547017275887

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item