etli bezelye yemegi
MALZEMELER:yarım kilo bezelye,1 kase doğranmış kusbasi et,1 tane küçük sogan,1 çay bardağı sıvı yag,2 tane küp küp doğranmış patates,1 yeme...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/01/etli-bezelye-yemegi.html
MALZEMELER:yarım kilo bezelye,1 kase doğranmış kusbasi et,1 tane küçük sogan,1 çay bardağı sıvı yag,2 tane küp küp doğranmış patates,1 yemek kaşigi salca,tuz.
YAPILISI:önce sıvı yağ da dogradigimiz soğanı soteleyelim.hemen ardindan kuşbaşi dogradagimiz eti koyup ağzını kapatalim.kisik ateşte 15 dakika pisirelim.sonra salçasini ekkeyelim ondan sonra bezelyeleri ekleyip kasikla karıştırdiktan sonra yine 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde pidirelim.kup kup dogradigimiz patatesleri ilave edelim.üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip pişirmeye birakalim.patatesler pişince altını kapatalim.AFIYET OLSUN..