Cevizli Havuçlu kek

Benim ençok sevdiğim bir kek tarifi veriyorum sizlere.. MALZEMELER:4 yumurta,1 bardağı şeker ,1 su bardağı sıvı yag,1 su bardağı rendelen...

Benim ençok sevdiğim bir kek tarifi veriyorum sizlere..

MALZEMELER:4 yumurta,1 bardağı şeker ,1 su bardağı sıvı yag,1 su bardağı rendelenmiş havuç,1 su bardağı süt,yarım su bardagi ceviz,2 tane kabartma tozu,1 çay kasigi,tarçın,1 paket vanilya,kek kıvamını alana kadar un.

YAPILIŞI:derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserin en hızlı ayarıyla çirpalim. (Beyaz krema gibi olana kadar),sütü ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım ,rendelenmiş  havuç ve yarım su bardağı cevizi ekleyip tahta kaşık ile yavaş yavaş  karıştırın. un ve tarçını ekleyip tamamen özleşmesini saglayin.enson kabartma tozunu ve vanilyayı  ilave edip yavaş yavaş karistirin.kek kalibinin tüm yüzeyini margarin ile yaglayin.harci kalibin içine boşaltin kalıbı fırına koyup kekin içi tamamen pişene kadar pişirin.20 dakika fırının  kapağını açmayin.bir bıçak veya kürdan ile kekin pişip pişmedigini kontrol edelim.kek pistikten sonra biraz soğumasini bekleyin.soguduktan sonra kek kalibini ters cevirip keki kaliptan çikarin.arzuya göre pudra şekeri serpebilirsiniz.AFIYET OLSUN..

Related

new 8971996219402480164

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item