patates oturtmasi

MALZEMELER:5 tane patates,1 adet kuru sogan,1 kaç dış sarimsak,1 kase kadar kıyma,1 yemek kaşığı domates salçasi,1 çay bardağı sıvı yağ ,tu...

MALZEMELER:5 tane patates,1 adet kuru sogan,1 kaç dış sarimsak,1 kase kadar kıyma,1 yemek kaşığı domates salçasi,1 çay bardağı sıvı yağ ,tuz,pul biber,2 bardak su.
YAPILIŞI:yayvan bir tencerede sıvı yağ ,soğan ve kıymayı kavuralim.kıymamız kavrulana kadar patateslerimizi soyalım ve halka halka dograyalim.bu arada kavrulan kıymamıza  bir kaşık Salça ,pul biber,azıcık tuzumuzu atıp üzerine 1 bardak su ekleyip 2 dakika kaynatıp altını kapatalim.bir tabağa alalım tencerenin dibinde biraz kavrulan kıymadan kalsin.sonra üzerine patates yayalim patateslerin üzerine kıyma bırakalım ve doğranmış sarimsaklarimizi rastgele serpelim.kalan patatesleride koyup üzerine kalan kıymayı birakalim.yani bir kat patates bir kat kıyma olarak döseyelim.en üste domatesleri yuvarlak olarak dilimleyip işlemi bitirelim.sonra 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı su koyup ocaga alalim. Patatesler pişince servis yapalim.AFIYET OLSUN..

Related

new 2920105934193725187

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item