Tavuklu iç pilav
MALZEMELER: 1 su bardağı pirinç 1 tane tavuk göğsü veya 2-3 tane tavuk budu 1 tane kuru soğan (ince doğranmış) 1 çay bardağı kuş üzümü ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/11/tavuklu-ic-pilav.html
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
1 tane tavuk göğsü veya 2-3 tane tavuk budu
1 tane kuru soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz ve karabiber damak zevkinize göre
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
önce pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin.tavuğu haşlayıp didikleyin.haşlama suyunu pilava ayırın.kuş üzümlerini yarım saat suda bekletip yıkayıp suyunu süzün.pirinçleri suyu beyaz olana kafar yıkayıp suyunu süzün.pilav tenceresine yağları koyup ocağın altını açın.soğanı ekleyip orta ateşte yakmadan kavurun.daha sonra dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırmaya devam edin.pirincide ekleyip kavurun.limon suyu tuz ve şekeride ekleyin.daha sonra kuş üzümü ve tavuk suyunu ekleyin.en son didiklediğiniz tavukları koyup yavaşdan karıştırın.ve kapağını kapatın.kısık ateşte pirinçler pişene kapişirin.sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup dinlendirmeye bırakın.dşnlenen pilav servise hazır.AFİYET OLSUN..
1 su bardağı pirinç
1 tane tavuk göğsü veya 2-3 tane tavuk budu
1 tane kuru soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz ve karabiber damak zevkinize göre
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
önce pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin.tavuğu haşlayıp didikleyin.haşlama suyunu pilava ayırın.kuş üzümlerini yarım saat suda bekletip yıkayıp suyunu süzün.pirinçleri suyu beyaz olana kafar yıkayıp suyunu süzün.pilav tenceresine yağları koyup ocağın altını açın.soğanı ekleyip orta ateşte yakmadan kavurun.daha sonra dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırmaya devam edin.pirincide ekleyip kavurun.limon suyu tuz ve şekeride ekleyin.daha sonra kuş üzümü ve tavuk suyunu ekleyin.en son didiklediğiniz tavukları koyup yavaşdan karıştırın.ve kapağını kapatın.kısık ateşte pirinçler pişene kapişirin.sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup dinlendirmeye bırakın.dşnlenen pilav servise hazır.AFİYET OLSUN..