Cigerli iç pilav
MALZEMELER: 1 su bardağı pirinç 200 gr ciğer 1 tane kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış) 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1çorba kaşığı tarç...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/09/cigerli-ic-pilav.html
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
200 gr ciğer
1 tane kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
100 gr dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kimyon
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
4-5dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz (damak zevkinize göre)
YAPILIŞI
önce pirinçleri suyu beyaz olana kadar yıkayın.kuş üzümlerini suyun içinde bekletip suyunu süzün.ciğeri yıkayıp küp küp doğrayın.pilav tenceresine sıvı yağ ve margarini koyup eritin.daha sonra soğan ve fıstığı koyup kavurun.biraz kavurduktan sonra ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin.ciğer kavrulduktan sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.sonra tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.şimdi sırayla baharatları ekleyin.tarçın,nane,kimyon,karabiber,yeni bahar ve sarımsağı ekleyip karıştırın.bundan sonra dereotu ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın.en son üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip ocağın altını kısın tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.pilav suyunu çekince altını kapatıp tencereye havlu kağıt koyun kapağını kapatın.bu şekilde pilavı dinlendirin.dinlenen pilav artık servise hazır.AFİYET OLSUN..
1 su bardağı pirinç
200 gr ciğer
1 tane kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1çorba kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
100 gr dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kimyon
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
4-5dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz (damak zevkinize göre)
YAPILIŞI
önce pirinçleri suyu beyaz olana kadar yıkayın.kuş üzümlerini suyun içinde bekletip suyunu süzün.ciğeri yıkayıp küp küp doğrayın.pilav tenceresine sıvı yağ ve margarini koyup eritin.daha sonra soğan ve fıstığı koyup kavurun.biraz kavurduktan sonra ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin.ciğer kavrulduktan sonra pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.sonra tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.şimdi sırayla baharatları ekleyin.tarçın,nane,kimyon,karabiber,yeni bahar ve sarımsağı ekleyip karıştırın.bundan sonra dereotu ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın.en son üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip ocağın altını kısın tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.pilav suyunu çekince altını kapatıp tencereye havlu kağıt koyun kapağını kapatın.bu şekilde pilavı dinlendirin.dinlenen pilav artık servise hazır.AFİYET OLSUN..