Patatesli sosyete mantısı
MALZEMELER: 3-4 tane yufka İÇ MALZEMESİ İÇİN: 6 tane haşlanmış patates Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/05/patatesli-sosyete-mants.html
MALZEMELER:
3-4 tane yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
6 tane haşlanmış patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates Salçalı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
önce patatesleri haşlayıp ezin daha sonra sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanı soteleyin.üzerine salça ve pul biberi ekleyip kavurun.daha sonra patates ve tuzu ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.altını kapatıp patateslerin soğumasını bekleyin.yufkayı açıp bir fırça ile yağlayın.yufkaları üçgen şeklinde kesip uzun olan kısmına uzunlamasını patatesli iç harcından koyup sarın daha sonra içe doğru Kıvırıp tekrar sarın.hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.salçalı sos için tereyağını eritip salçayı kavurun üzerine yarım çay bardağı su koyup salçayı açın hafif kavurduktan sonra altını kapatıp mantının üzerine birer kaşık koyup servis yapın . AFİYET OLSUN..
3-4 tane yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
6 tane haşlanmış patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates Salçalı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı Salça
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
önce patatesleri haşlayıp ezin daha sonra sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanı soteleyin.üzerine salça ve pul biberi ekleyip kavurun.daha sonra patates ve tuzu ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.altını kapatıp patateslerin soğumasını bekleyin.yufkayı açıp bir fırça ile yağlayın.yufkaları üçgen şeklinde kesip uzun olan kısmına uzunlamasını patatesli iç harcından koyup sarın daha sonra içe doğru Kıvırıp tekrar sarın.hafif yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp biraz soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.salçalı sos için tereyağını eritip salçayı kavurun üzerine yarım çay bardağı su koyup salçayı açın hafif kavurduktan sonra altını kapatıp mantının üzerine birer kaşık koyup servis yapın . AFİYET OLSUN..