LİMON SOSLU İRMİK TATLISI
MALZEMELER: 1 litre süt 6,5 çorba kaşığı irmik 3 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı nişasta 1 ta...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/12/limon-soslu-irmik-tatlisi.html
MALZEMELER:
1 litre süt
6,5 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 tane limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ İÇİN:
hindistan cevizi
buzlu vişne
LİMON SOSU İÇİN:
2 tane limon suyu
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
bir tencereye vanilya ve tareyağı hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.daha sonra ocağa koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.en son vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın margarin ile yağlanmış tart kalıbına malzemeyi boşaltın.daha sonra soğuması için buzdolabına koyun.bu arada limon sosunu hazırlayın.limon suyu,şeker ve nişastayı küçük bir tencere alıp karıştırın.ocakta karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın.sosun dağa sarı bir renk alması için 3 damla gıda boyası damlatabilirsiniz.buzdolabındaki tatlıyı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın ve limon sosunu üzerine yayarak sürün.daha sonra buzdolabında 1 saat bekletip üzerinin süslemesini yapıp dilimleyip servis edin.AFİYET OLSUN..