Cevizli irmik tatlısı
MALZEMELER: 5 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/11/cevizli-irmik-tatls.html
MALZEMELER:
5 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik ( tatlının üzeri için)
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
1 küçük kase dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI :
Geniş bir kap içine margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve sirkeyi koyup karıştırın.en son kabartma tozunu ve unu ekleyip güzelce yoğurun.sert bir hamur olmayacak.fırın tepsisini margarin ile yağlayıp hazır tutun.yogurduğunuz hamurdan bir parça koparıp avucunuzda açıp içine 1 çay kaşığı ceviz içi koyduktan sonra kapatın ve uzun bir şekil verin.daha sonra her tarafını irmiğe bulayın.tepsiye dizin.bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapıp 180 dereceli fırında hafif kızaracak kadar pişirin. Bu arada şerbeti önceden pişirip soğutmanız gerekiyor.şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.ocakta fokurdayana kadar kaynatın.daha sonra limon suyu koyup 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirip soğutun.soguyan şerbeti fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.tatlı şerbeti çekip soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.AFİYET OLSUN...
5 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik ( tatlının üzeri için)
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
1 küçük kase dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI :
Geniş bir kap içine margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve sirkeyi koyup karıştırın.en son kabartma tozunu ve unu ekleyip güzelce yoğurun.sert bir hamur olmayacak.fırın tepsisini margarin ile yağlayıp hazır tutun.yogurduğunuz hamurdan bir parça koparıp avucunuzda açıp içine 1 çay kaşığı ceviz içi koyduktan sonra kapatın ve uzun bir şekil verin.daha sonra her tarafını irmiğe bulayın.tepsiye dizin.bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapıp 180 dereceli fırında hafif kızaracak kadar pişirin. Bu arada şerbeti önceden pişirip soğutmanız gerekiyor.şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.ocakta fokurdayana kadar kaynatın.daha sonra limon suyu koyup 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirip soğutun.soguyan şerbeti fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.tatlı şerbeti çekip soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.AFİYET OLSUN...