Lavaş ekmeğinden tost
MALZEMELER: 6-7 tane lavaş ekmeği ( kişi sayısına göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz) İÇ MALZEMESİ: 2 tane domates ( ince dilimle...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/10/lavas-ekmeginden-tost.html
MALZEMELER:
6-7 tane lavaş ekmeği ( kişi sayısına göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
İÇ MALZEMESİ:
2 tane domates ( ince dilimlenmiş)
Tereyağı yada margarin
Kaşar peyniri (ince dilimlenmiş)
sucuk veya sosis ( dilimlenmiş)
çarliston biber (dikimlenmiş) olmasada olur arzunuza kalmış
ÜZERİNE:
oda sıcaklığında tereyağı
YAPILIŞI:
Lavaş ekmeklerini tereyağı ile yağlayın.dilimlediğiniz malzemeleri sırasıyla dizin.dört bir tarafından kapatın.tost makinesini ısıtın.Lavaş ekmeklerinin altını ve üstünü tereyağı ile yağlayıp tost makinesinde üzeri kızarana kadar pişirin.kahvaltıda ve ara öğünlerde yapabileceğiniz mükemmel bir lezzet AFİYET OLSUN..
6-7 tane lavaş ekmeği ( kişi sayısına göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
İÇ MALZEMESİ:
2 tane domates ( ince dilimlenmiş)
Tereyağı yada margarin
Kaşar peyniri (ince dilimlenmiş)
sucuk veya sosis ( dilimlenmiş)
çarliston biber (dikimlenmiş) olmasada olur arzunuza kalmış
ÜZERİNE:
oda sıcaklığında tereyağı
YAPILIŞI:
Lavaş ekmeklerini tereyağı ile yağlayın.dilimlediğiniz malzemeleri sırasıyla dizin.dört bir tarafından kapatın.tost makinesini ısıtın.Lavaş ekmeklerinin altını ve üstünü tereyağı ile yağlayıp tost makinesinde üzeri kızarana kadar pişirin.kahvaltıda ve ara öğünlerde yapabileceğiniz mükemmel bir lezzet AFİYET OLSUN..