kavuk poğaça
2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 2 tane yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 su b...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/09/kavuk-pogaca.html
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 tane yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
arasına sürmek için yarım paket eritilmiş tereyağ
üzerine sürmek için 2 tane yumurta sarısı
İÇİ İÇİN:
250 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
ılık süt ,şeker ve mayayı geniş bir kap içinde karıştırıp 10 dk bekletin.unu hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.en son unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.hamuru 6 tane bezeler halinde kesip yuvarlayın.üstünü örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün.açtığınız 3 bezeyi üst üste koyup en son tekrar tereyağı sürüp dört bir yanından zarf şeklinde kapatın.diğer 3 bezeyide aynı şekilde yapıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.dolaptan çıkan hamurları dikdörtgen şeklinde açın.açılan hamuru 2 parmak eninde şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın.maydanozu ince ince kıyıp beyaz peynir ile karıştırın.rulo yaptığınız hamurun ortasına parmağınızla bastırıp içine peynir koyun sonra kapatın.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine peynirli kısım alta gelecek şekilde dizin.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 tane yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
arasına sürmek için yarım paket eritilmiş tereyağ
üzerine sürmek için 2 tane yumurta sarısı
İÇİ İÇİN:
250 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
ılık süt ,şeker ve mayayı geniş bir kap içinde karıştırıp 10 dk bekletin.unu hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.en son unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.hamuru 6 tane bezeler halinde kesip yuvarlayın.üstünü örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün.açtığınız 3 bezeyi üst üste koyup en son tekrar tereyağı sürüp dört bir yanından zarf şeklinde kapatın.diğer 3 bezeyide aynı şekilde yapıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.dolaptan çıkan hamurları dikdörtgen şeklinde açın.açılan hamuru 2 parmak eninde şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın.maydanozu ince ince kıyıp beyaz peynir ile karıştırın.rulo yaptığınız hamurun ortasına parmağınızla bastırıp içine peynir koyun sonra kapatın.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine peynirli kısım alta gelecek şekilde dizin.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...