ıspanaklı kiş tarifi
HAMURU İÇİN MALZEMELER: 100 gr margarin 1 tane yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı un tuz İÇ MALZEMESİ Yarım kilo ıspanak ...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/12/spanakl-kis-tarifi.html
HAMURU İÇİN MALZEMELER:
100 gr margarin
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
tuz
İÇ MALZEMESİ
Yarım kilo ıspanak
tuz
karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.toplana bilen yumuşak bir hamur olacak.hamuru kapaklı bir kaseye koyup buzdolabında 1 saat bekletin.bu arada ıspanakları temizleyip doğrayın ve yıkayın.tencerede su koymadan kendi suyunu çekene kadar pişirin.pişen ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.şimdi beşamel sosunu hazırlayın.önce tereyağını eritin.sonra unu koyup hafifçe kavurun.daha sonra 1 su bardağı sut ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca 1 tane yumurta kırıp hızlı bir şekilde karıştırın.ıspanakları beşamel sosun içine koyup tekrar karıştırın.dinlenen hamuru hafif unlu tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın.ve kalıba koyun. ( küçük boy Tepside olur)tepsinin kenarlarını yükseltip hafifçe bastırın. hamurun üzerine çatal ile delikler açın.180 dereceli fırında hafif sararana kadar pişirin.fırından çıkınca ıspanaklı karışımı dökün.üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin.tekrar fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT:ıspanaklı kiş bu malzeme ile 7 kişilik oluyor.
100 gr margarin
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
tuz
İÇ MALZEMESİ
Yarım kilo ıspanak
tuz
karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.toplana bilen yumuşak bir hamur olacak.hamuru kapaklı bir kaseye koyup buzdolabında 1 saat bekletin.bu arada ıspanakları temizleyip doğrayın ve yıkayın.tencerede su koymadan kendi suyunu çekene kadar pişirin.pişen ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.şimdi beşamel sosunu hazırlayın.önce tereyağını eritin.sonra unu koyup hafifçe kavurun.daha sonra 1 su bardağı sut ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca 1 tane yumurta kırıp hızlı bir şekilde karıştırın.ıspanakları beşamel sosun içine koyup tekrar karıştırın.dinlenen hamuru hafif unlu tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın.ve kalıba koyun. ( küçük boy Tepside olur)tepsinin kenarlarını yükseltip hafifçe bastırın. hamurun üzerine çatal ile delikler açın.180 dereceli fırında hafif sararana kadar pişirin.fırından çıkınca ıspanaklı karışımı dökün.üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin.tekrar fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT:ıspanaklı kiş bu malzeme ile 7 kişilik oluyor.