şöbiyet tatlısı
MALZEMELER: 1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr tereyağ ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER: 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su İÇ MALZEM...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/12/sobiyet-tatls.html
MALZEMELER:
1 paket hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ:
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlamak için bir tencereye şu ve şekeri koyup karıştırın.sonra ocağa alıp kaynatın.fokur fokur kaynadıktan sonra altını kapatıp soğuması için bekletin. ( ben biraz ılıdıktan sonra daha çabuk soğusun diye buzdolabına koyuyorum) iç malzeme için süt,irmik,vanilya bir tenreye konup ocakta koyulaşana kadar pişirin.daha sonra içine cevizleri atıp altını kapatın.tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri alın ( yakmayın) yufakadan 2 tane tezgaha serin üzerini bir fırça ile yağlayın.2 yufka daha alıp yağladığınız yufkaların üzerine koyun tekrar tereyağ ile yağlayın.yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.daha sonra yufkayı küçük kareler halinde kesin.her bir karenin ortasına iç malzemeden 1 çay kaşığı koyup üçgen şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.önceden ısıtılmış fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.servis tabağına tatlıları koyup soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
1 paket hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ:
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlamak için bir tencereye şu ve şekeri koyup karıştırın.sonra ocağa alıp kaynatın.fokur fokur kaynadıktan sonra altını kapatıp soğuması için bekletin. ( ben biraz ılıdıktan sonra daha çabuk soğusun diye buzdolabına koyuyorum) iç malzeme için süt,irmik,vanilya bir tenreye konup ocakta koyulaşana kadar pişirin.daha sonra içine cevizleri atıp altını kapatın.tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri alın ( yakmayın) yufakadan 2 tane tezgaha serin üzerini bir fırça ile yağlayın.2 yufka daha alıp yağladığınız yufkaların üzerine koyun tekrar tereyağ ile yağlayın.yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.daha sonra yufkayı küçük kareler halinde kesin.her bir karenin ortasına iç malzemeden 1 çay kaşığı koyup üçgen şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.önceden ısıtılmış fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.servis tabağına tatlıları koyup soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..