limon aromalı pasta tarifi
KEK MALZEMELERİ: 4 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı süt 1 tane limon kabuğu rendesi ya...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/10/limon-aromal-pasta-tarifi.html
KEK MALZEMELERİ:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 tane limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu
1 tane kabartma tozu
3 su bardağı un
(bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
PASTANIN İÇ MALZEMESİ:
1 paket hazır puding ( istediğiniz çeşit olabilir)
KEKİ ISLATMAK İÇİN
yarım su bardağından biraz fazla süt
PASTANIN YAPILIŞI:
şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.ardından sıvı yağ,süt,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp hafif un serpiştirin.hazırladığınız malzemeyi kalıba boşaltın.kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarçıklarının gitmesini sağlayın.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.pişen kek fırından çıkınca soğumaya bırakın.15 dakika sonra kalıptan çıkartıp tekrar soğumasını bekleyin.kek iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.kekin alttabanına soğuk süt gezdirin.bu arada pudingi paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.arada sırada karıştırarak pudingi soğutmaya çalışın.ikiye böldüğünüz kekin üst kısmını yani içini ayırıp robottan geçirin (elinizlede ufalayabilirsiniz)kekin alt tabanına hazırladığınız pudingi güzelce yayın.ufalanmış kek kırıntılarını pudingin üzerine serpiştirin.onunda üzerine meyve dilimleri,hergangi bir şekerleme veya çikolata ile süsleye bilirsiniz.pastamızı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 tane limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu
1 tane kabartma tozu
3 su bardağı un
(bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
PASTANIN İÇ MALZEMESİ:
1 paket hazır puding ( istediğiniz çeşit olabilir)
KEKİ ISLATMAK İÇİN
yarım su bardağından biraz fazla süt
PASTANIN YAPILIŞI:
şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.ardından sıvı yağ,süt,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp hafif un serpiştirin.hazırladığınız malzemeyi kalıba boşaltın.kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarçıklarının gitmesini sağlayın.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.pişen kek fırından çıkınca soğumaya bırakın.15 dakika sonra kalıptan çıkartıp tekrar soğumasını bekleyin.kek iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.kekin alttabanına soğuk süt gezdirin.bu arada pudingi paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.arada sırada karıştırarak pudingi soğutmaya çalışın.ikiye böldüğünüz kekin üst kısmını yani içini ayırıp robottan geçirin (elinizlede ufalayabilirsiniz)kekin alt tabanına hazırladığınız pudingi güzelce yayın.ufalanmış kek kırıntılarını pudingin üzerine serpiştirin.onunda üzerine meyve dilimleri,hergangi bir şekerleme veya çikolata ile süsleye bilirsiniz.pastamızı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..