irmik tatlısı tarifi
MALZEMELER: 1 su bardağı irmik yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un (...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/10/irmik-tatls-tarifi.html
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
(şerbet kaynatılmayacak)
DIŞI İÇİN:
yarım su bardağı irmik
YAPILIŞI:
un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri geniş bir kaba koyup karıştırın.en son un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde parlar kopartıp tezgahta rulo şekli verin.tezgaha bir miktar irmik dökün.rulo yaptığınız hamuru bıçakla 2 parmak genişliğinde kesin.kesilen hamurun her yerini irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye sıkça dizin.bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapın.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin.tatlılar kızarmıyor diye endişelenmeyin.zaten rengi açık sarı olacak.tatlılar fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirin.en üstüne başka bir tepsi kapatıp dinlendirin.şerbetini çeken tatlıları servis tabağına koyup buzdolabında soğuması için bekletin.AFİYET OLSUN..
NOT: bu tatlıya yumurta koyulmuyor,içine şekerde koyulmuyor.
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
(şerbet kaynatılmayacak)
DIŞI İÇİN:
yarım su bardağı irmik
YAPILIŞI:
un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri geniş bir kaba koyup karıştırın.en son un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun.yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde parlar kopartıp tezgahta rulo şekli verin.tezgaha bir miktar irmik dökün.rulo yaptığınız hamuru bıçakla 2 parmak genişliğinde kesin.kesilen hamurun her yerini irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye sıkça dizin.bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapın.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin.tatlılar kızarmıyor diye endişelenmeyin.zaten rengi açık sarı olacak.tatlılar fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirin.en üstüne başka bir tepsi kapatıp dinlendirin.şerbetini çeken tatlıları servis tabağına koyup buzdolabında soğuması için bekletin.AFİYET OLSUN..
NOT: bu tatlıya yumurta koyulmuyor,içine şekerde koyulmuyor.