böğürtlen reçeli tarifi
MALZEMELER: yarım kilo böğürtlen 2,5 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay bardağı su YAPILIŞI: böğürtlenleri yıkayıp suy...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/10/bogurtlen-receli-tarifi.html
MALZEMELER:
yarım kilo böğürtlen
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
böğürtlenleri yıkayıp suyunu süzdürün.bir tencereye böğürtlenleri,üstüne şekeri koyup ağzı kapalı bir şekilde 6-7 saat bekletin.tencereyi ocağa alın.kaynamaya başlayınca altını çok az kısın.25-30 dakika kaynatın.indirmeye yakın su ve limon suyunu döküp karıştırın.altını kapatıp soğumaya bırakın.soğuyan reçeli kavanozlara doldurun.buzdolabında saklayıp kahvaltılarınızda çıkartıp afiyet yiyin.AFİYET OLSUN..
yarım kilo böğürtlen
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
böğürtlenleri yıkayıp suyunu süzdürün.bir tencereye böğürtlenleri,üstüne şekeri koyup ağzı kapalı bir şekilde 6-7 saat bekletin.tencereyi ocağa alın.kaynamaya başlayınca altını çok az kısın.25-30 dakika kaynatın.indirmeye yakın su ve limon suyunu döküp karıştırın.altını kapatıp soğumaya bırakın.soğuyan reçeli kavanozlara doldurun.buzdolabında saklayıp kahvaltılarınızda çıkartıp afiyet yiyin.AFİYET OLSUN..