aşure tarifi

MALZEMELER: 2 su bardağı kuru fasulye 2 su bardağı buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru üzüm yarım çay bardağı kuş üzümü yarı...

MALZEMELER:

2 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı ceviz
10-15 tane kuru incir
1 su bardağı kuru dut
2,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı dolmalık fıstık
15 adet kuru kayısı ( doğranmış)
1 su bardağı fıstık içi
1 tane doğranmış elma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç

ÜZERİ İÇİN:

tarçın,ezilmiş ceviz,nar

AŞURENİN YAPILIŞI:

buğday,kuru fasulye,nohut akşamdan ılık suda bekletilir.sabah hepsi ayrı ayrı haşlanır.kuru meyveler yıkanıp ılık suda bekletilir.pirinci haşlayıp suyunu süzün.buğday açılıp piştikten sonra 10 su bardağı sıcak su ekleyin.içine sırayla fasulye,nohur,pirinç,kuru meyveler,kuru yemişleri ekleyin.karıştırarak kaynatın.en son şekerini koyup yakşalık yarım saat yüksek ateşte pişirin.aşure soğuduktan sonra kaselere koyup üzerini tarçın,ceviz ve nar ile süsleyin.AFİYET OLSUN..

Related

Tatlılar 486376418807262698

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item