mantı tarifi
HAMURU İÇİN MALZEMELER: 1 tane yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İÇ MALZEMESİ: 1 kase kıyma 1 tane kuru ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/09/mant-tarifi.html
HAMURU İÇİN MALZEMELER:
1 tane yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
1 kase kıyma
1 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kek
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
unu geniş bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın.yumurta ve tuzu koyun.1 şu bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek sertçe bir hamur yoğurun.hamuru yarım saat dinlendirin.iç malzeme için soğanı rendeleyin.maydanozu ince ince kıyın.kıymaya ekleyin.tuz ve karabiberi'de ekleyip güzelce yoğurun.dinlenen hamuru eşit parçalar halinde kopartıp bize yapın.her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde açın.açılan bezeleri şeritler halinde kesip,sonra kare kare kesin.kıymalı harçtan parmak ucuyla alıp ortasına koyun.kenarlarından bohça kapatır gibi kapatın.bir sofra bezinin üstüne mantıları koyun.biraz kurusun.mantıyı pişirmek için tencereye su ve tuzu koyun.kaynayan suya mantıları ilave edin.mantılar suyun üzerine çıkınca bir Kevgir ile süzün.servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağda kızdırdığınız baharatlı karışımı dökün.mantımız servise hazır.AFİYET OLSUN...
1 tane yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
1 kase kıyma
1 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kek
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
unu geniş bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın.yumurta ve tuzu koyun.1 şu bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek sertçe bir hamur yoğurun.hamuru yarım saat dinlendirin.iç malzeme için soğanı rendeleyin.maydanozu ince ince kıyın.kıymaya ekleyin.tuz ve karabiberi'de ekleyip güzelce yoğurun.dinlenen hamuru eşit parçalar halinde kopartıp bize yapın.her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde açın.açılan bezeleri şeritler halinde kesip,sonra kare kare kesin.kıymalı harçtan parmak ucuyla alıp ortasına koyun.kenarlarından bohça kapatır gibi kapatın.bir sofra bezinin üstüne mantıları koyun.biraz kurusun.mantıyı pişirmek için tencereye su ve tuzu koyun.kaynayan suya mantıları ilave edin.mantılar suyun üzerine çıkınca bir Kevgir ile süzün.servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağda kızdırdığınız baharatlı karışımı dökün.mantımız servise hazır.AFİYET OLSUN...