dondurucuda saklanan yiyecekler
1) HAVUÇ evdeki fazla havuçların kabuklarını kazıyıp güzelce yıkayın.suyu süzüldükten sonra dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyun.havasın...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/09/dondurucuda-saklanan-yiyecekler.html
1) HAVUÇ
evdeki fazla havuçların kabuklarını kazıyıp güzelce yıkayın.suyu süzüldükten sonra dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyun.havasını aldıktan sonra ağzını kapatın.
2) ELMALI HARÇ
elmalı kurabiye yaparken kalan harcı soğuduktan sonra poşete koyup dondurucuya koyun.bir başka kurabiye ve tatlı yaparken kullanabilirsiniz.
3) KURU FASULYE
kuru fasulye yaparken gözünüze fazla gelirse bir miktarını haşladıktan sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.tekrar bir kuru fasulye,piyaz yada çorbalarda kullana bilirsiniz.
4) KARNIBAHAR
karnıbaharı haşlayıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun.çorba,karnıbahar yemeği,karnabahar salatası yapmakta kullanabilirsiniz.
5) BÖRÜLCE
börülceyi temizleyip yıkadıktan sonra haşlayın.suyunu süzün soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun.dondurucuda saklalyın.salatası ve yemeğini yapabilirsiniz.
6) ÇİLEK
çileklerin saplarını temizleyin.güzelce yıkayıp suyunu çekmesini bekleyin.poşetlere koyup dondurucuda saklayın.çileği her türlü pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.
7) PİRİNÇ
yemek yaparken fazla gelen yıkanmış haşlanmış pirinçleri yine poşetlere koyup dondurucuda saklayın.çorba yaparken kullanabilirsiniz.köfte yaparken kullanabilirsiniz.yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.
8) MANTI
yaptığınız mantının hepsini birden tüketemiyorsanız.biraz unlayıp bhzdolabı poşetlerine koyup birdahaki sefere pişirmek için saklayabilirsiniz.10 dakika önceden çıkartıp kaynamış suda pişirin.
9) DOMATES
evdeki ezilmiş fazla domateslerinizi rendeleyip buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın.yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
10) PIRASA
pırasayı temizleyip doğrayın bol suda yıkayın.bir süzgeçe koyup suyunu çekmesini ve kurumasını bekleyin.sonra buzdolabı poşetlerine eşit miktarda koyup havasını aldıktan sonra ağzını kapatın.ihtiyaç oldukça çıkarıp kullanın.
evdeki fazla havuçların kabuklarını kazıyıp güzelce yıkayın.suyu süzüldükten sonra dilimleyip buzdolabı poşetlerine koyun.havasını aldıktan sonra ağzını kapatın.
2) ELMALI HARÇ
elmalı kurabiye yaparken kalan harcı soğuduktan sonra poşete koyup dondurucuya koyun.bir başka kurabiye ve tatlı yaparken kullanabilirsiniz.
3) KURU FASULYE
kuru fasulye yaparken gözünüze fazla gelirse bir miktarını haşladıktan sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.tekrar bir kuru fasulye,piyaz yada çorbalarda kullana bilirsiniz.
4) KARNIBAHAR
karnıbaharı haşlayıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun.çorba,karnıbahar yemeği,karnabahar salatası yapmakta kullanabilirsiniz.
5) BÖRÜLCE
börülceyi temizleyip yıkadıktan sonra haşlayın.suyunu süzün soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun.dondurucuda saklalyın.salatası ve yemeğini yapabilirsiniz.
6) ÇİLEK
çileklerin saplarını temizleyin.güzelce yıkayıp suyunu çekmesini bekleyin.poşetlere koyup dondurucuda saklayın.çileği her türlü pasta ve keklerde kullanabilirsiniz.
7) PİRİNÇ
yemek yaparken fazla gelen yıkanmış haşlanmış pirinçleri yine poşetlere koyup dondurucuda saklayın.çorba yaparken kullanabilirsiniz.köfte yaparken kullanabilirsiniz.yemeklerin içinde kullanabilirsiniz.
8) MANTI
yaptığınız mantının hepsini birden tüketemiyorsanız.biraz unlayıp bhzdolabı poşetlerine koyup birdahaki sefere pişirmek için saklayabilirsiniz.10 dakika önceden çıkartıp kaynamış suda pişirin.
9) DOMATES
evdeki ezilmiş fazla domateslerinizi rendeleyip buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın.yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
10) PIRASA
pırasayı temizleyip doğrayın bol suda yıkayın.bir süzgeçe koyup suyunu çekmesini ve kurumasını bekleyin.sonra buzdolabı poşetlerine eşit miktarda koyup havasını aldıktan sonra ağzını kapatın.ihtiyaç oldukça çıkarıp kullanın.