cocostar pasta tarifi
MALZEMELER: KEKİ İÇİN: 1 çay bardağı süt 3 tane yumurta 2 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 tane vanilya 1 çay bardağı sıvı...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/09/cocostar-pasta-tarifi.html
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
1 çay bardağı süt
3 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 tane vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
KREMASI İÇİN MALZEMELER:
500 ml süt
6 çorba kaşığı irmik
100 gr margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 küçük paket kakao
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
yarım su bardağı süt
YAPILIŞI:
önce kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.en son un kakaoyu ekleyip bir kaşık ile iyice karıştırın.yağlanmış kelepçeli kalıba malzemeyi dökün.180 dereceli fırında pişirin.kek fırında pişerken kremasını hazırlayın.krema için gerekli olan malzemeyi hindistan cevizi hariç bir tencereye alın ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.ocaktan indirmeye yakın hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.pişen kek biraz ılıdıktan sonra soğuk sütü üzerine gezdirin.15 dk sütün çekmesini bekledikten sonra kremayı üstüne dökün ve düzeltin.2 paket çikolatayı benmari usulü eritip kremanın üzerine bir kaşık ile düzelterek sürün.pastayı 4-5 saat buzdolabında bekletin.servus yapmadan 15-20 dk önce pastayı buzdolabından çıkartın.bir bıçağı ıslatarak kesip dilimleyin.üzerine istediginiz süslemeyi yapıp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
KEKİ İÇİN:
1 çay bardağı süt
3 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 tane vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
KREMASI İÇİN MALZEMELER:
500 ml süt
6 çorba kaşığı irmik
100 gr margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 küçük paket kakao
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
yarım su bardağı süt
YAPILIŞI:
önce kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.en son un kakaoyu ekleyip bir kaşık ile iyice karıştırın.yağlanmış kelepçeli kalıba malzemeyi dökün.180 dereceli fırında pişirin.kek fırında pişerken kremasını hazırlayın.krema için gerekli olan malzemeyi hindistan cevizi hariç bir tencereye alın ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.ocaktan indirmeye yakın hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.pişen kek biraz ılıdıktan sonra soğuk sütü üzerine gezdirin.15 dk sütün çekmesini bekledikten sonra kremayı üstüne dökün ve düzeltin.2 paket çikolatayı benmari usulü eritip kremanın üzerine bir kaşık ile düzelterek sürün.pastayı 4-5 saat buzdolabında bekletin.servus yapmadan 15-20 dk önce pastayı buzdolabından çıkartın.bir bıçağı ıslatarak kesip dilimleyin.üzerine istediginiz süslemeyi yapıp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..