patlıcanlı kebap tarifi

MALZEMELER: yarım kilo kuşbaşı doğranmış et yarım kilo patlıcan 4-5 tane sivri biber 3 tane kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağ 1 y...

MALZEMELER:

yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
yarım kilo patlıcan
4-5 tane sivri biber
3 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı Salça
1 tatlı kaşığı biber Salçası
1,5 su bardağı su
1 tatlı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

kuşbaşı etleri bir tencereye alıp kendi suyu çekene kadar pişirin.suyunu çekince tereyağı,sıvı yağ ve salçaları ekleyip kavurun.üzerine 1,5 şu bardağı su ,tuz ve karabiberi ekleyip ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte çok az suyu kalana kadar pişirin.etler pişerken patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün tekrar uzunlamasına ince ince doğrayın.tuzlu suda 1 saat bekletin.biberleri temizleyip onlarıda uzunlamasına doğrayın.patlıcanların suyunu süzüp kızgın yağda kızartın.kağıt peçete üstüne alın.biberleride kızartıp onlarıda kağıt peçete üstüne alın.yuvarlak bir tepsiye patlıcanları ve biberleri dizin.ortasına pişen etleri koyup 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.AFİYET OLSUN...

Related

new 6518038176388700143

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item