erzincan kömbesi tarifi
MALZEMELER: 1 paket eritilmişmargarin (margini yakmadan eritin) 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık süt 3 tane yumurta (1 tan...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/08/erzincan-kombesi-tarifi.html
MALZEMELER:
1 paket eritilmişmargarin (margini yakmadan eritin)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık
süt
3 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
margarini eritip ılıtın.geniş bir kabın içine eritiğiniz margarin,ılık süt,sıvı yağ,tuz ve yumurtaları katıp karıştırın.sonra un ve kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.sıvı yağ ile yağlanmış büyük tepsiye hamuru elinizle düzelterek yayın.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.soguduktan sonra kesip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
1 paket eritilmişmargarin (margini yakmadan eritin)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık
süt
3 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
margarini eritip ılıtın.geniş bir kabın içine eritiğiniz margarin,ılık süt,sıvı yağ,tuz ve yumurtaları katıp karıştırın.sonra un ve kabartma tozu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.sıvı yağ ile yağlanmış büyük tepsiye hamuru elinizle düzelterek yayın.üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.soguduktan sonra kesip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..