beşamel soslu sebzeli graten
MALZEMELER: yarım kilo brokoli 3 tane havuç 1 tane küçük boy karnabahar BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER: 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorb...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/08/besamel-soslu-sebzeli-graten.html
MALZEMELER:
yarım kilo brokoli
3 tane havuç
1 tane küçük boy karnabahar
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı süt
yarım kutu krema (yoksa 1 su bardağı süt)
1 diş sarımsak,tuz,karabiber
YAPILIŞI:
önce sebzeleri temizleyip yıkayın bir tencereye sebzeleri koyup üzerini geçecek kadar su koyun.sebzeler biraz diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ve borcum tepsiye alın.şimdi Beşamel sosu için tereyağı ve unu yakmadan kavurun.sırayla sarımsak,süt,tuz,krema karabiber ekleyip pişirin fazla koyu olmamasına dikkat edin.akıcı bir kıvam olacak.beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün.en son kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN
yarım kilo brokoli
3 tane havuç
1 tane küçük boy karnabahar
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı süt
yarım kutu krema (yoksa 1 su bardağı süt)
1 diş sarımsak,tuz,karabiber
YAPILIŞI:
önce sebzeleri temizleyip yıkayın bir tencereye sebzeleri koyup üzerini geçecek kadar su koyun.sebzeler biraz diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ve borcum tepsiye alın.şimdi Beşamel sosu için tereyağı ve unu yakmadan kavurun.sırayla sarımsak,süt,tuz,krema karabiber ekleyip pişirin fazla koyu olmamasına dikkat edin.akıcı bir kıvam olacak.beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün.en son kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN