patatesli içli köfte tarifi
MALZEMELER: 2 su bardağı ince bulgur yarım çay bardağı irmik 2 su bardağı un 1 tane kuru soğan ( robotta çekilmiş) 1 tane yumurta 2 ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/07/patatesli-icli-kofte-tarifi.html
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı un
1 tane kuru soğan ( robotta çekilmiş)
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı su
karabiber,kimyon,kırmızı pul biber (baharatlar damak zevkinize göre)
1 çorba kaşığı Salça
İÇ HARCI İÇİN:
3 tane patates
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane küçük kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
iç harcı için önce patatesleri haşlayıp ezin.soğanı yağda kavurup Salçayı ekleyin.en son patates ve baharatlarını ekleyip kavurun.ince bulguru sıcak suda ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika suyunu çekene kadar bekletin.yoğurma kabına (bir tepsi olursa daha rahat yoğurursunuz) bulgur,un,tuz,yumurta ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.yoğururken ara ara az az su ilave edin.iyice yoğurduğunuz malzemeden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp önce avucunuzda yuvarlayın sonra parmakla çevirerek içini oyun.ve sonra patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı içine koyup ağzını kapatın.bütün malzeme bitene kadar bu işlemi yapın.geniş bir tencerede bol suyu kaynatıp içine köfteler atın.6-7 dakika piştikten sonra bir süzgeç ile çıkartın.tereyağını ve pul biberi bir tavada kızdırıp köftelerin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
2 su bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı un
1 tane kuru soğan ( robotta çekilmiş)
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı su
karabiber,kimyon,kırmızı pul biber (baharatlar damak zevkinize göre)
1 çorba kaşığı Salça
İÇ HARCI İÇİN:
3 tane patates
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane küçük kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
iç harcı için önce patatesleri haşlayıp ezin.soğanı yağda kavurup Salçayı ekleyin.en son patates ve baharatlarını ekleyip kavurun.ince bulguru sıcak suda ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika suyunu çekene kadar bekletin.yoğurma kabına (bir tepsi olursa daha rahat yoğurursunuz) bulgur,un,tuz,yumurta ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.yoğururken ara ara az az su ilave edin.iyice yoğurduğunuz malzemeden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp önce avucunuzda yuvarlayın sonra parmakla çevirerek içini oyun.ve sonra patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı içine koyup ağzını kapatın.bütün malzeme bitene kadar bu işlemi yapın.geniş bir tencerede bol suyu kaynatıp içine köfteler atın.6-7 dakika piştikten sonra bir süzgeç ile çıkartın.tereyağını ve pul biberi bir tavada kızdırıp köftelerin üzerine döküp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...